Σχετικά με το Map Screenshot

 • Η εφαρμογή Map Screenshot είναι ένα πρόγραμμα για την δημιουργία ενός χάρτη όπου ο χρήστης μπορεί να προσθέσει πληροφορίες που τον ενδιαφέρουν, και να δημιουργήσει μια κάρτα πάνω στον χάρτη και να το αποθήκευση στον υπολογιστή του, εύκολα και απλά χωρίς πολλές φανφάρες και υποχρεώσεις.
 • Μερικές φορές (τις περισσότερες?) σε μια ιστοσελίδα δεν χρειάζεται να εμφανίζεις έναν ολόκληρο χάρτη, όπου με αυτό τον τρόπο καταναλώνεις resources, bandwidth, και κάνεις την ιστοσελίδα πιο αργή!
 • Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε γιατί δεν έβρισκα ένα εύκολο τρόπο να παρουσιάζω έναν απλό στατικό χάρτη στις διάφορες ιστοσελίδες που κατασκευάζω.
 • Υπάρχουν αρκετές ιστοσελίδες και applications όπου κάνεις εγγραφή και σου επιτρέπουν να κατεβάσεις ένα στιγμιότυπο του χάρτη που σε ενδιαφέρει, και μετά να επεξεργαστείς την εικόνα και να προσθέσεις τις όποιες πληροφορίες χρειάζεσαι.
 • Έχω δοκιμάσει διάφορα site όπου προσπαθούσα να μάθω το API τους και να γράφω κώδικα με τις ώρες μόνο και μόνο για να βρω τις συντεταγμένες που χρειαζόμουν και να έχω μια αναθεματισμένη στατική εικόνα και με έπιαναν τα νεύρα μου βλέποντας πόσο χρόνο χάνω μέχρι να την επεξεργαστώ και να έχω το επιθυμητό αποτέλεσμα!
 • Όχι πλέον! Το πρόγραμμα χρησιμοποιεί την βιβλιοθήκη OpenLayers είναι γραμμένο σε JavaScript και είναι υπερβολικά εύκολο στον χειρισμό του μιας και δεν κάνει τίποτα άλλο από το να παίρνει Screenshot τον χάρτη.
 • Επίσης έχει πολλές προοπτικές αναβάθμισης, μερικές ιδέες που γρήγορα και εύκολα μπορούν να υλοποιηθούν είναι,
  1. Επιλογή πολλαπλών γραμματοσειρών.
  2. Επιλογή αλλαγής μεγέθους γραμματοσειράς.
  3. Επιλογή μεγέθους του screenshot.
  4. Επιλογή και εμφάνιση διαδρομής από το σημείο A σε B.
  5. Επιλογή διαφορετικού χάρτη.
  6. Αποθήκευση σε PDF.
  7. Την δημιουργία διάφορων εφέ..
  8. Μέχρι και την αποθήκευση σαν video!
 • Και πολλά άλλα, που τα αφήνω στην φαντασία σας!!!

Πως να το χρησιμοποιήσετε

 • Η εφαρμογή είναι BETA και είναι σίγουρο ότι θα την αναβαθμίσουμε μιας και όλο θα χρειάζεται να προσθέτουμε κάτι ανάλογα με τις απαιτήσεις της όποιας νέας ιστοσελίδας που θα φτιάχνουμε.
 • Την ιδέα την πήραμε όταν ανακαλύψαμε ότι στο OpenLayers υπάρχει ήδη ένα demo για την εξαγωγή χάρτη και έτσι με λίγη προσπάθεια (η αλήθεια είναι ότι μας παίδεψε) δημιουργήσαμε αυτό το αποτέλεσμα.
 • Επίσης υπάρχει και μια άλλη εφαρμογή το ol-map-screenshot όπου μπορείτε να το κατεβάσετε και να δημιουργήσετε το δικό σας map screenshot.
 • Πληροφορίες
  1. Κάντε ένα κλικ σε όποιο σημείο του χάρτη για να δημιουργήστε μια κάρτα με τα στοιχεία ενδιαφέροντος σας.
  2. Τα στοιχεία θα παρουσιαστούν στον χάρτη και θα μπορείτε να κατεβάσετε τον χάρτη σαν εικόνα με διαστάσεις 1240x600 pixels
   κάνοντας κλικ πάνω στο μάρκερ!
  3. Πριν κάνετε click στο Download τοποθετήστε τον χάρτη δεξιά/αριστερά ή πάνω/κάτω ή Zoom in/out και μετά πατήστε το Download.
   Ότι βλέπετε αυτό θα πάρετε!!
  4. Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να επεξεργαστείτε τα στοιχεία που δημιουργήσατε με το Marker > Επεξεργασία αλλάξτε τα όποια στοιχεία θέλετε και ξανά κατεβάστε την εικόνα με διαφορετικό στυλ..
  5. Δεν αποθηκεύουμε τα προσωπικά σας στοιχεία πχ τηλέφωνο, κινητό, email παρά μόνο τα δεδομένα της σωστής ή λανθασμένης λειτουργείας της εφαρμογής.
  6. PS: αν έχετε κάποιον παλιό φυλλομετρητή η εφαρμογή μάλλον δεν θα λειτουργεί!
 • Ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας! Και θα χαρούμε να μας πείτε την γνώμη σας

Download

Those scripts builded as ECMAScript classes.
Before you use them please read if you can use javascript ES6 and above.
Or read more details for ES 2016 plus.
Cherry on top, forgot older browsers like I.E, edge18, etc.

License

Free to public. Do whatever you like with those Scripts.
Dig on code and do your magic to make it better.
Or make something new for your needs.
If you use it or if you like it, spread it to world, and if you are in good mood give us a backlink!

CC0 Free to public